manualen...

Den blivande fårfarmerskan tyckte ju att det skulle vara bra med en ostrukturerad självhjälpsmanual. Kanske det kanske. Vilken titel- Goda råd från en dysfunktionell hjärna. Eller kanske dysfunktionella råd från en kraschad hjärna. Nå, hur som helst så skulle den gå åt som jaksmör i Tibet, garanterat.

Första kapitlet (som i starkt sammandrag följer här) skulle nog kunna handla om mina bästa pepp. Pepp tar man till när man inte har en enda vettig tanke i huvet. Då skyndar man sig att försöka hjärntvätta sig själv. Fast på ett bra och konstruktivt sätt.

Nr 1. finfint pepp under sportutövning, bestigning av högre berg eller fönsterputsning:
-Jag är stark, jag är fri, jag är fylld av energi-
Upprepa i takt med andningen så många gånger som behövs. Det fina i detta pepp är rytmen som faktiskt stämmer med nästan alla typerav rörelse utom galopp.

Nr 2 bra allmänpepp i situationer som är av den arten att de är mera jobbiga för själen än för kroppen. Botar mindervärdeskomplex och sånt . OBS Kan överdoseras. Hur skulle det se ut om en massa folk gick och fick mervärdeskomplex...
- Ja'  e ja' å bra,  på allting som e bra å va-
Glatt och stärkande och samtidigt så förbryllande att man glömmer att tänka på det där som man var nervös för . kommat är egentligen en pausmarkering för att få det hela lite skuttigt. Sånt blir man uppåt värre av. 

Nr 3 är ett sk deppepp. Alltså när det är riktigt nattsvart.
- Blott en dag ett ögonblick i sänder. Tänk vad tröst evad som kommer på-
Man behöver bara klara ett ögonblick i taget. Det finns inte mer än ett ögonblick i taget. När man har upprepat detta lilla pepp ett femtiotal gånger är det lätt hänt att man börjar sjunga och sjunger man då är man oftast på väg ut ur mörkret.

Nr 4 en klassiker. En kort påminnelse om vad som är viktigt här i världen.
- Jag är värd att må bra-
Om du nu fungerar ungefär som jag gör så kommer detta lilla tänkespråk att få dej att komma ihåg att äta lagad mat på bestämda tider och att få dej i säng före två på natten. Vilket de flesta mår bra av.

I nästa kapitel - Konsten att besegra sitt proppskåp och andra rysare

Kommentarer
Postat av: Carina

Absolut ska vi ses nått till veckan..ja åker ju iväg på Yogakurs nu under helgen,återkommer mån eller tis..men sen så tar vi en liten planering vännen =)

Kramiz

2009-10-21 @ 14:51:57
URL: http://cinahsspace.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0